Sådan får du det perfekte hjemmekontor

Som hjemmearbejdende skal du have et kontor, så du ikke bliver forstyrret af enten egne overspringshandlinger eller af andre familiemedlemmer, som kræver din opmærksomhed i hjemmet. Overspringshandlinger sker ofte, hvis telefonen ligger fremme på skrivebordet. Så er det altså nemt at få en masse serotonin ved blot at tage et kig på Instagram eller lige tjekke, om der er nogen, der har skrevet på Facebook. Det kan også være, at man arbejder i køkkenet alt for tæt på køleskabet. Så er der ikke langt fra en lækker bid mad, hvis man keder sig. Ofte spiser vi bare på kedsomhed og mærker ikke engang efter, om vi er rigtigt sultne. Derfor behøver vi som hjemmearbejdende en struktur, en rutine og et hjemmekontor, som kun er beregnet til at arbejde i, så man ikke mixer hjem og arbejde. Disse to skal holdes adskilt, så man ikke bliver forvirret og føler at man skifter fra hjem til arbejde og omvendt hele tiden.

Hav et rum kun til arbejde 

Som lige nævnt, skal du skille arbejde og hjem ad, for at opretholde en form for struktur. Det er ret vigtigt, hvis man gerne vil have udført noget produktivt på sit hjemmekontor. Dette hjemmekontor skal ikke være en del af hjemmet som sådan, da man derved kan have svært ved at holde rigtigt fri. Så sidder du klokken 21 på sofaen med en god film og føler, at du hurtigt kunne finde bærbaren frem for at arbejde. Den går ikke. Det bliver man nemlig stresset af i længden. Dog skal det også være behageligt at sidde og arbejde på hjemmekontoret. Derfor behøver du kontormøbler i god kvalitet. På svensk hedder det kontorsindredning. Klik på linket og find en masse inspirerende møbler, som er perfekte til dit hjemmekontor.

Sæt et personlig præg på kontoret

Din personlig stil må meget gerne skinne igennem i dit kontor. Det hele behøver ikke at være trist og gråt eller helt hvidt og klinisk for den sags skyld. Det er jo ikke et lægehus. Giv eventuelt din væg lidt smuk udsmykning som forskellige billeder i finurlige rammer. Indram for eksempel din kære familie eller nogle billeder fra ferier. Det vil give dig et smil på læben, når du kigger på væggen. Hvis du er typen, som har grønne fingre, og som elsker at komme ud i naturen, så køb nogle planter, som du kan stille på dit skrivebord. Det kunne for eksempel være smukke, røde roser. Så dufter der også skønt i rummet. Du kan også sætte en playliste på, som spiller lyde af regn eller fuglekvidder. Så er det nærmest som om du er udenfor, mens du sidder og arbejder indenfor.