Sådan laver du dit eget lignende emaljeskilt

Har du nogensinde haft problemet med at have for mange døre i en gang, således at når du får gæster, er der ingen måde at finde frem til, hvor badeværelset eller gæsteværelset er, uden at skulle udpege det for dem? Det har de fleste vidst prøvet, hvis man altså har et hjem af en vis størrelse. Eller om ikke andet at stå på den anden side, og være den, der forvirret render rundt og prøver at finde den rette dør.

Så i stedet for have en tavle hængende på døren med ordene badeværelse eller gæsteværelse på, er et sødt og funktionelt emaljeskilt måske æstetisk smukkere? De kan dog hurtigt være dyre at finde – specielt hvis de skal speciallaves til lige dit hjem. Og når du ikke kan finde den rigtige ting, skal man nogen gange selv i gang med diy af et emajleskilt. 

Det skal du bruge:

Første trin er at vælge det rigtige ord til dit skilt. Det lyder måske nemt nok, men skal det være badeværelse, wc, toilet, gæstebadeværelse, gæstetoilet eller noget helt femte måske? Derefter får du brug for skilt, som du kan skrive det på – som også passer i størrelsen med det ord, som du har valgt til din dør. Hertil også noget sandpapir, ved akryl eller kridmaling, sort akrylmaling eller en tynd sprittusch, voksforsejler eller en klar spray, enl lille fin pensel, printer samt en blyant. 

Sådan gør du:

  1. Slib dit skilt med sandpapir, og tør det af med en klud eller et håndklæde. Dette vil give skiltet en glat finish, der får det til at virke mere som et emaljeskilt. Mal skiltet med den lyse, hvide maling. Det er derefter en god ide at slibe brættet igen og tørre af, da dette bidrage til udseendet af et vintage emaljeskilt. Mal hefefter tavlen en til to gange mere, og sørg for at få solid dækning på din skilt..
  2. Derefter skal du skrifttype, som du kan lide, og udskrive den størrelse, du gerne vil have på din tavle og som pasåser dertil.
  3. Vend papiret, og farvelæg bogstaverne fra den modsatte side med din blyant.
  4. Tape papiret sammen (hvis du har brug for det), og tape derefter forsigtigt bogstaverne på tavlen, og sørg for ikke at smøre blyanten ind i den hvide maling.
  5. Træk nu omridset af bogstaverne med en skarp blyant. Det overfører blyanten på tavlen.
  6. Nu kan du enten bruge den fine pensel og male bogstaverne, eller du kan bruge den tynde spritusch. Bare vær opmærksom på, at hvis du laver en fejl, kan du ikke gå tilbage og rette det med en spritusch, som man kan med maling.
  7. Når bogstaverne er tørret, skal du male kanten rundt om med den sorte maling for at tilføje emaljeskiltets æstetiske udseende.
  8. Når alt er tørt, skal du enten bruge din flydende voks eller klare spray til at forsegle malingen. Da emaljeskiltene har noget af en glans for dem, vil den klare glansforsegler helt sikkert give træskiltet mere et look af et vintage emaljeskilt.