Går du med en god idé? Læs dette før du råber højt om den

Selvom man måske ikke skulle tro det i et ærligt land som Danmark, så bliver der stjålet gode og rentable ideer hver eneste dag. Man skal faktisk ikke lede specielt længe efter Danske virksomheder der sagsøger privatpersoner og andre virksomheder For at stjæle deres ide eller varemærke, eller design eller motto eller gud ved hvad. 

Hvis du er en af de mennesker der bare får den ene gode idé efter den anden, så gør du dig klogt i at skrive dem ned i en lille sort idébog og så ikke snakke for højt om dem derefter – medmindre du selvfølgelig har fået en varemærkeregistrering på det. 

Idéer – derfor bliver de stjålet

Nogle mennesker er utroligt dygtige til at få idéer og forestille sig processer og løsninger som de færreste har hjernekapacitet til at tænke. Andre mennesker er ikke specielt kreative eller bruger inderside naf deres hoved som et personligt idécenter, de er til gengæld ekstremt gode til at skalere forretninger og sælge den idé de ikke kan få – forestil dig nu at vi sidder på en kaffebar.

Den kreative superstjerne sidder med ryggen til vores skaleringsekspert og fortæller om sin \’supervilde\’ og \’supergode\’ idé som man garanteret kunne tjene kassen på – skaleringseksperten hører det og noterer det og voila, der fik du lige din idé stjålet på en kaffebar uden at være klar over det.

Vær påpasselig, ikke alle er din ven

Selvom det måske kan lyde som et surt opstød fra en gammel klog mand, så er der faktisk noget om snakken her – ikke alle mennesker har lyst til at se dig klare det godt og træder gerne ovenpå dig og din idé for at komme op til de højthængende frugter i trætoppene. 

Det er derfor at du skal tænke dig om en ekstra gang før du bare slynger forretningsideer ud til højre og venstre. Hvis du gerne vil beskytte din idé så godt som du kan, så skriver du den ned i en bog sammen med en masse fordele og ulemper og så bruger du de næste mange uger på at gå og videreudvikle på ideen. 

Hvis ikke du videreudvikler på ideen til et stadig hvor det ville være muligt for dig at få designet beskyttet, så bør du ikke tale alt for højt om det til fremmed – venner og familie er til gengæld nogen man altid kan snakke med omkring sine idéer, for de holder jo af dig og vil ikke stjæle din idé.