Hvad investerer nordjyderne i?

Der findes en del fordomme om nordjyder, som du sikkert har hørt – både hvis du er nordjyde eller ej. Det gælder også, når det kommer til investeringer og penge. Fordommene siger, at nordjyderne er både nærige, kritsiske, sparsommelige og småkedelige, når det kommer til investeringer. Danmarks Statistiv har tidligere peget på, at der generelt bliver holdt mere på pengene i Nordjylland. Men det er ikke ensbetydende med, at der ikke bliver foretaget investeringer i det nordligste af Danmark, tværtimod. 

Er du nysgerrig på, hvad der bliver investeret i i det nordjyske i 2020, så Klik her. Det kan måske inspirere dig til hvad du skal investere i – nordjyde eller ej. Hvis du allerede har en lille portion penge på kistebunden, så er det bare at komme i gang med at investere, så du kan få pengene til at vokse. Jo før jo bedre. Og der er gode tips at hente hos nordjyderne. 

Fast ejendom

Det er nærmest altid en god idé at investere i mursten. Og det er også noget, nordjyderne ved. Det er derfor også en af de mest populære investeringsformer i Nordjylland, som er kendt for at være nogle ægte gør-det-selv folk. Det gør også, at nordjyderne har en rigtig lav ydelse til håndværkere, da mange vælger at tage hånd om sagen selv, når der skal renoveres. Der kan være penge at tjene, hvis du køber en hus og istandsætter det med henblik på at sælge det og få en fortjeneste. Det kan dog også være en god investering, hvis du investerer i ejendomme, der på længere sigt også kan give et rigtig godt afkast. 

Aktier og obligationer

Aktier og obligationer er aldrig en dum idé at investere i. Det er umuligt at sige, hvilken af disse to former for investering, der er den bedste for dig, for der er fordele og ulemper ved begge dele. Det er derfor op til dig selv, og også vigtigt, at du sætter dig ind i tingene inden, du kaster dig over det. 

Er du en risikovillig nordjyde (folk med bopæl andre steder end nordjylland, må også gerne læse videre), er der oplagte muligheder ved at købe aktier. med held og god timing kan du havde gode og flotte resultater og afkast på både kort og lang tid. Der er dog også risiko forbundet med aktiehandel, hvorfor det ikke er sikkert, det fungerer for alle. Gør dig derfor overvejelser om, hvorvidt du er risikovillig nok til, at det giver mening for dig. Er du meget tryghedsmennesker og har brug for mere sikkerhed bag, så er det måske mere hensigtsmæssigt for dig at handle obligationer. Her er afkastet generelt lavere, men det samme er risikoen. 

Du kan også handle med både aktier og obligationer, hvis du vil have det bedste fra begge verdener. Såfremt det er interessant for dig, kan du forhøre dig om muligheden for at tage del i en pulje bestående af både aktier og obligationer. Fordelingen af aktier og obligationer afhænger af dine præferencer og risikovillighed. Jo mere risikovillig, desto flere aktier – sådan fungerer det typisk. Din bankrådgiver kan selvfølgelig hjælpe dig med at blive placeret i den rette risikogruppe. Så gør dig selv den tjeneste at tal med nogle inden, så du ved, hvad der fungerer for dig. 

Bitcoin

Bitcoin kan slet ikke måle sig med fast ejendom eller aktier og obligationer mht. udbredelse og popularitet. Ikke desto mindre er nordjyderne stille og roligt begyndt at få øjnene op for de spændende kryptovalutaer, og det siger ikke så lidt. Det er dog langt fra noget for alle, at investere i Bitcoin, da her er tale om en højrisiko investering på den front. 

En af fordelene ved at investere i Bitcoin og anden kryptovaluta er, at alle kan komme i gang med det. Det er realtivt nemt og overskueligt at kaste sig over. Du kan typisk handle Bitcoins for 1.400 kr. og opefter, så du kan også selv styre, hvor risikovillig, du vil være, og hvor mange penge, du vil kaste efter det. Bitcoin er i øjeblikket den mest udbredte kryptovaluta, så hvis man endelig skal handle med kryptovaluta, så er det et meget godt sted at starte med Bitcoin. Gør dig selv den tjeneste at læs op på lektiern her også, inden du kaster dig over det.