Fordele ved at bruge telefonen mindre

Det er efterhånden de fleste der bliver nød til at anerkende, at de bruger for meget tid på deres telefon og på diverse mobilspil, sociale medier og gud ved hvad. Det er efterhånden en mangelvare med tid til at passe sig selv og fordybe sig i sine tanker. 

I nyere tid bliver overforbrug af mobiler og tablets ofte forbundet med at føle sig alene, vi mennesker at brug for at begå os med vores venner og med os selv – vi tåler ikke at blive distraheret i alle døgnets vågne timer, det er ikke sundt for os på længere sigt.

Der er en lang række fordele ved at blive mere hårdfør omkring måden man tilgår sine mange devices på, der i sidste ende vil føre til et gladere og mere komplet liv – du finder et par grunde og nogle råd til mindre brug af telefonen herunder:

Du distancerer dig selv med telefonen

De fleste har oplevet det på et eller andet tidspunkt i deres liv, de har siddet og fortalt en historie til en af deres venner, og midt i det hele så trækker den anden person \’bare\’ telefonen op af lommen og kigger på den – det er ret irriterende. 

Ved at hele tiden have et behov for at se om der er sket noget, har du sværere ved at bibeholde fokus i de fysiske rammer du er i – og det er ikke altid godt. Hvis du skal ud med nogle venner eller familie på en café kunne du med fordel lade den blive i jakken. 

Du får ingen ro

… når du hele tiden bliver bombarderet med indtryk på din telefon. Vi mennesker har brug for at koble af engang imellem og være alene, enten med en bog eller med en kop kaffe på altanen. Ved konstant at holde sig opdateret og få nye indtryk får hjernen aldrig mulighed for at huske eller processere noget af det du læser – og så bliver du svær at imponere.

Tips til mindre mobilbrug

  • Hvis du ikke har brug for at have den med, så bare lad den blive hjemme. 
  • Hav kun de mest nødvendige apps installeret på din telefon, som businessnews eller messenger. Det hjælper med at mindske de ting du kunne bruge telefonen til. 
  • Hold øje med din skærmtid. For os mennesker virker intern konkurrence rigtig godt. Ved at konkurrere med dig selv om mindre skærmtid føler du dig nok også mere forpligtet til at bruge den mindre – smart.