Parproblemer – og hvad du kan gøre

Der er få ting her i livet der er ligeså irriterende som ikke at føle at man er på samme hold som sin bedre halvdel. Om man er midt i et skænderi, om nogen er ked af det eller om nogen har jokket i spinaten er sådan set underordnet – det skal fikses. 

Der findes et utal af voksne partnere derude der er enormt gode til at varetage hinandens følelser og ønsker til eksistensen, og når der så engang imellem opstår uoverensstemmelser eller uenigheder, så er de til at snakke ud fordi begge parter ønsker det og har det følelsesmæssige råderum til at bearbejde ikke bare sine egne men også andres følelser.

Parproblemer kommer af skyklapper

Der findes bare også et utal af mennesker i par som ikke helt har lært det med at et parforhold består af kompromisser og \’mødes på midten\’ situationer. Disse slags parforhold er bundet op på ideen om at \’vi er skabt for hinanden, så derfor behøver vi slet ikke at gå på kompromis med nogle af de ting vi føler, for hvis ikke han/hun føler det samme er vi vel ikke skabt for hinanden alligevel.

Det er som man siger – opposites attract, og derfor bør man også gøre hvad man kan for at prøve at forstå tingene fra ens partners synspunkt og ikke bare køre med Jeg har ret indstillingen.

Jeg har skriblet et gode parforholdsråd ned herunder, som alle kan følge før, efter eller midt i kampens hede.

Den der bliver sur først taber

Det er som man siger, hvis man ikke kan holde sit \’cool\’ i den tid man er uenig, men istedet vælger at blive sur og fare op, så har du tabt – og er desuden ikke specielt god til at styre dine følelser. Mange par bliver \’lidt\’ barnlige når de diskuterer og det er ikke altid sundt for parforholdet at have to parter der enormt gerne vil have ret begge to. 

Hvis man bliver sur viser man at man ikke er ligeså interesseret i at forstå sin partners problematik, men istedet er mest fokuseret på at vinde argumentet.

Prøv at forstå hvorfor din partner har det som de har det

Det mange mennesker gør forkert er at de hører problemet, de vil nødvendigvis bare ikke forstå det. Ved at virkelig forstå hvorfor din partner har det som de har det, så skal du også opgive den del af dig selv der altid vil vinde – kærlighed handler ikke som at vinde.

Har i brug for hjælp? Klik på: Parterapi i Århus