Hvad er SEO – og hvorfor er det vigtigt?

SEO er efterhånden en af de ord som de fleste folk med webshops eller erhverv kender til. Det bliver brugt mere flittigt end \’medarbejdertilfredsundersøgelser\’ som de fleste også efterhånden kender ret godt til. 

SEO – også kalder search engine optimization handler i bund og grund om at øge jeres virksomheds online synlighed på diverse søgemaskiner – det har kort sagt til formål at øge din virksomhed eller din hjemmesides mængde af organisk trafik. 

SEO omfatter en række forskellige elementer der alle sammen skal spille for at forbedre din placering og vurdering fra søgemaskinen. De to elementer er de tekniske og de kreative – som du finder mere uddybet herunder.

Den tekniske del omhandler alt det på din hjemmeside som du ikke umiddelbart kan se. Det er at huske at have dine søgeord i dine H1\’ere, H2\’ere og H3\’ere samt i dine metabeskrivelser på google osv. – ikke at din placering på bing eller yahoo ville gøre underværker for din omsætning. Google står nemlig for hele 95% af alle onlinesøgninger og er derfor primært den søgemaskine som virksomheder gerne vil tilfredsstille og gøre glad.

Derudover handler den tekniske del også om at have en side der, kodemæssigt, er let spiselig og lige til at læse for googles søge-bots, der jo er dem der crawler din side i sidste ende og vurder hvor du skal placeres. 

Der er efterhånden et utal af måder man kan øge sin SEO. Ordene som du vælger at bruge på din hjemmeside, længden af dine forskellige sider, hvor mange andre hjemmesider der linker til dig og så videre. 

Mange misforstår og tror dog, at en god SEO kun er et spørgsmål at strukturere sin hjemmeside. Det handler ikke KUN om at tilpasse sig og lave god indhold til sin hjemmeside – det er godt nok en stor del af det, men det handler i ligeså høj grad om at henvende sit indhold til brugeren, så de rent faktisk får lyst til at besøge din hjemmeside og købe dine produkter. 

Derfor bør du, det bør faktisk altid, have dine kunder forrest i hovedet når teksterne skal skrives. Hvis ikke de er interessante at skrive, er de nok heller ikke specielt interessante at læse. 

Der findes efterhånden et utal af forskellige SEO bureauer som har en enorm vidensbase, dygtige skribenter og rigeligt med erfaring indenfor faget – før du kaster dig ud i noget som helst, bør du kontakte en af de mange bureauer og få tips og tricks derfra. Læs mere her SEO bureau Århus