Renovation af hus – hvor starter jeg?

Okay, så du har besluttet at give den gamle villa en ordentlig omgang – der skal males, rives vægge ned, bygges en garage og det skal blive flot og godt skal det! 

Men er du lidt usikker på hvor du starter i dette store projekt? No wonder! De færreste er nemlig klar over hvordan man bør gribe en større renovation an, hvor man skal starte, om man skal have ditten og datten med og om det virkelig er så vigtigt at huske at få sandblæst huset, før man giver det en ny omgang maling. En hurtig afsløring er, at det er virkelig de ekstra penge og den ekstra tid værd, at sandblæse dit hus før du maler det. 

Meget apropos, så er sandblæsning af huset også et godt sted at starte hele din renovation. Der er nemlig et hav af fordele ved at sandblæse huset før du maler det. Det første som en sandblæsning gør for dig, er at få alt den gamle maling af og eventuelt underlag som sidder løst. Der kan også være dårlige områder i pudsningen, tynde lag vandskuring eller bare dårlige og gamle fuger – målet med sandblæsningen er derfor at finde et underlag der sidder fast og sikrer at det nye maling kommer til at sidde godt fast – så du har det i mange år. 

I forbindelse med sandblæsningen har du også mange gode point at hente ved dine naboer, landet ligger nemlig således at der skal et stillads op til at mindske støv og støjgener under selve sandblæsningen. Er du en god og betænksom nabo (og det er du) så husker du at give dem advarsel i god tid, så de har mulighed for at have deres vinduer lukket og biler parkeret et stykke væk – så de ikke tager skade og bliver beskidte af alt støvet.

Når du er færdig med at have sandblæsningsfolkene ude, så er næste trin at få husket gjort til maling. Første trin er at få det skyllet rent for eventuelt mudder og skidterads der kan sidde på muren og være med til at gøre, at det nye lag maling ikke kommer til at sidde ligeså godt på. Når det er ordnet kan du begynde dit renovationsprojekt – eller ringe til nogle autoriseret malere der kan komme og kickstarte dit boligrenovationseventyr. 

Har dette vakt interesse? Så kan du læse meget mere om sandblsning af gammelt hus på linket. Der er meget brugbar information at hente og mange NB\’er at undgå.