Har du ansvaret for fastelavnsfesten? Så læs med her

Fastelavn er en fantastisk begivenhed, som både børn og voksne hvert år fejrer med tøndeslagning, fastelavnsboller og sjove udklædninger. Har du ansvaret for årets fastelavnsfest, så bør du læse med i dette indlæg, hvor vi gennemgår de forskellige ting, som udgør en sjov og hyggelig fastelavnsfest. Tipsene kan bruges uanset størrelsen på din fastelavnsfest. Selvom der er stor forskel på om der skal afholdes en mindre fastelavnsfest hjemme i privaten kontra en fastelavnsfest på en institution som fx en efterskole, så er der nogle basale ting, som er gode at have styr på.

Fastelavnstønden

Er det overhovedet en rigtig fastelavnsfest, hvis der ikke bliver slået katten af tønden – Nej vel? Det som de fleste forbinder med en fastelavnsfest, er den traditionelle tøndeslagning, hvor børnene (eller de voksne) skiftes til at slå på tønden og til sidst finder en kattekonge og kattedronning.

Derfor er det selvfølgelig vigtigt at, personen som har ansvaret for festen, først og fremmest sørger for at få styr på indkøbet af en fastelavnstønde og alt tilbehøret som bruges hertil. Brug denne liste til at huske det hele:

  • Fastelavnstønde
  • Kølle
  • Reb til ophæng
  • Kongekrone
  • Dronningekrone

Pynt og slik til fastelavnstønden er naturligvis valgfrit, men ovenstående er de essentielle ting til tøndeslagning, som sjældent kan undværes.

Hos Fastelavnstønden.dk, som er Danmarks største og eneste fastelavnswebshop, kan man finde alt på listen og meget mere. De har endda et billigt fastelavnstøndesæt, som indeholder alt på listen og mere til. Du finder hele deres udvalg af fastelavnstønder her https://fastelavnstoenden.dk/3-fastelavnstoender.

Udklædning

Udklædning er også en meget stor del af fastelavnsfesten, og du kan som arrangør være med til at sørge for at alle deltagerne gør lidt ekstra ud af deres kostumer. Et godt tip er at gøre sine gæster opmærksomme på at der er en kåring og måske en lille præmie til f.eks. den mest kreative udklædning.

Man kan også lave flere kategorier og udvælge flere vindere. Man kan eksempelvis både kåre ”Bedste drenge udklædning” og ”Bedste pige udklædning” og vil man gerne have de voksne med i legen ”Bedst udklædte forælder”.

Fastelavnsboller

Er der et kagebord til fastelavnsfesten, så skal der selvfølgelig også være fastelavnsboller på bordet. Man kan med fordel have fastelavnsboller med forskelligt fyld, som fx marmelade og creme, så er der lidt til enhver smag.

Har man ikke mod på at bage bollerne selv, kan man enten købe fastelavnsboller hos den lokale bager, eller købe dem på frost i supermarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *